Ja również jak xekon i MisiekWAW szyby odtłuszczam płynem do mycia naczyń. Właśnie tak zrobiłem jakieś 3 tygodnie temu - Ludwik + gorąca woda i wszystko zeszło jak ta lala. Na koniec spryskałem szybę "Magiczną Wycieraczką". Woda teraz barzdzo słabo sie trzymie szyby i pod wpływem pędu spływa z szyby. Zreszta temat preparatów do zabezpieczania/czyszczenia szyb był juz omawiany.
Żywotność układu wydechowego w TDI
Zwiń
X
-
Żywotność układu wydechowego w TDI
Jak w temacie. Mój tłumik pomimo przejścia 245 tys ma się dobrze. Żywotność tłumików w dieslach jest podobnież znacznie dłuższa niż w benzynowych.
Co do katalizatora - czy ktoś z Was wycinał go ze względu na przebieg auta?. W przypadku mojej Octavii taki zabieg wydawałby się się racjonalny - Masters kiedyś mi to sugerował, natomiast P. Bogumił skutecznie odradzał..BMW E46 320d by MT 184PS@406Nm
CR-V 2,2 i-ctdi
Perfectservice by Dobrygrześwawa
-
-
Zamieszczone przez seboa jak sie wywali z kata to wszystko co w nim jest to trzeba wstawić rurkę?? czy moze pozostać pusty baniak :>??
IMO jeśli katalizator nie jest zapchany to nie ma sensu go wywalać.
Jak już jednak wycinamy to najlepiej zostawić obudowę i w środku wybić wkład i wspawać rurkę.
Tak przy okazji to nie wiem czy wiecie ale katalizator z AGR rózni się wielkością od AHF/ASV :wink:
Komentarz
-
-
Ja katalizator wyciąłem już daaaawno temu, na badaniu technicznym przeszło bez problemów, a wjechałem na pierwsza lepsza stację dignostyczną, mój ukałd wydechowy ma 224 kkm i jeszcze wygląda ok. A z tego co mówili mi spece od tłumików, dłuugo powinien jeszcze banglać"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALIoraz E 30
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
Komentarz